28 august 2016

Hea on olla inimene, ilmselgelt, aga veel parem on olla eesmärgikindel inimene

Mõningatel asjaoludel tulevad ilmsiks iseäralikkused, millest polnud varem otsekui teadlikki, ei saanudki muide teadlik olla. Elu lahendab küsimusi ja tekitab neid juurde. Paneb olukorda ja lükkab olukordadest välja. Sügisel ootab mind venekeelne prantsuse keele õpe - natuke kardan, natuke noh, peab, mis teha, peab. Ses mõttes, et ma olen püüdnud seda keelt õppida viimased 6 aastat. Nigeeria ja Aafrika, eksole. Ma tahan sinna tagasi minna. Tahan sulaselget prantsust osata, pluss veel araabiat. Ma ei tea, kuidas ma sellega toime tulen või üldse. Peab tulema. Peab. Peab.

2 kommentaari:

r2ndrott ütles ...

Prantsuse keelega võid kohe alustada, abiks Lauri Leesi õpik. Soovituslik on õppida ka ladina keele alustõdesid, siis tulevad kõik romaani keeled lihtsamalt (sest sa tahad ju osata ka hispaania, portugali, itaalia ja rumeenia keelt, eks ole!).

Araabia keelega on keerulisem. Igatahes soovitan sellist õpikut, kus ladina tähestikus abitekstid puuduvad või neid on minimaalselt. Minu enda kogemus ütleb, et kui araabia kirjas araabiakeelse teksti kõrval on sama tekst ladina tähestikku translitereeritud araabia keeles, siis keele omandamine ei edene kuigi kiiresti. Ingliskeelne tõlge võib kõrval olla, jah, aga ladina tähestikku ümber pandud araabia keel ei aita semiidi keelte maailma sisse elada. Ivriiti õppisin 2014. aasta sügisel läbinisti heebrea kirjas õpikust ja see aitas kiiremini keeles edasi jõuda.

Lauri,
hetkel lummatud ungari keelest

r2ndrott ütles ...

Hakkan prantsuse keelt õppima. Lugesin täna hommikul läbi kaks esimest õppetükki Leesi prantsuse keele õpikust:)