03 aprill 2016

PROFAANI KOKKUVÕTTEID MÄNGUDEÖÖST

Põnev!
Hetked, kus on natuke naljakas ja armas olla. Käisin Mängudeööl. Ei, ei ole üleöö mängima hakanud, aga kuna peiks on mängudeinimene, siis mittekäimine oleks olnud paha mõte. Aga põnev oli ikka. Päris niimoodi põnev, nagu metalkontserdil, Eluveitel, et kuulan ja katsun heli läbi plastiktopsi kätte saada, ei olnud. See oli teistmoodi põnev ettevõtmine. Ses mõttes, et Oliver Laas rääkis mängudest ja ideoloogiatest. Üks koletark või siis ilustark tüüp rääkis talle publikust vastu - gameist ja playist. Ja küsis vahepeal, et kas ideoloogiat tuleb vaadata ikka Foucault nurga alt.
Kunst ei too sisse!
Aga veel põnevam oli kuulata seda, kuidas üks tüüp teatas hästi rahulikult, et mängude tegemine on täiesti mõttetu tegevus. See on raha tuulde viskamine. Ja eks ta ole nii kõikide ettevõtetega, mis on ja ei ole loomingulised. Romaani kirjutamine, filmi tegemine, maalimine, roheliste portselankonnade tootmine (võib veel mõelda, et mis see mõttetu tegevus veel võib olla) - sest ega nad ju KINDLAsti raha sisse ei too. Aga võivad tuua - eksole. Pani kohe mõtlema, et jah, siuhke loeng oleks võinud olla kuskil eesti filoloogia esimesel kursusel - et Katrina, Katrina, Katrina - kirjutamine ei peagi ära toitma. Kirjutamine on aja ja raha raiskamine. Aga ta võib.
Tetris!
Ja mina muidugi avastasin, et ehkki ma olen kuulnud inimesi Simsist ja Civilisationist rääkimas, pole ma kumbagi mänginud. Ainus asi, mida ma mänginud olen - on tetris, millel ilmselt pole miskit pistmist ideoloogiaga. Vat-vat, eksole.
Mehelminek, eksole!
Aga muidu väga eluline olukord. Kui kellelegi on väga mehele vaja minna - käigu Mängudeööl - seal on tervelt kakskend meest ühe naisterahva peale. Täitsa nagu ausalt.

Kommentaare ei ole: