17 oktoober 2012

lugusid mirjamist ja muidu

õnnetud ja õnnelikud
ilusad ja inetud

naised?

ma praegu kohe ei tea, mida selle kõigega pihta hakata ja kas üldse hakata. eile vaatasin hra antonini filmi, mille kohta olevat martin scorsose öelnud, et see muutis ta filminägemust kõvasti. ma ei tea, mida see muutis, minul oli filmi vaadates pisut kummaline, mitte liiga hea, mitte liiga halb, mitte kuidagi, mitte mitte mitte. lihtsalt nii. oligi. vanama sai eile üheksakend neli. hea oli, et sai. mina lebasin päev otsa voodis ja magasin paksudes riietes ja tundsin, kuidas õhk mu kuklas on külm. Muidu polnud häda midagi. sis tuli mirjam. ma i oska teda eriti kirjeldada. algul mängis ta ohvrit. oli hirmus õnnetu. sis jällegi ei olnud. oli hirmus murdja. peksis nõusid maha. miks ta seda tegi?

ahjaa tahtis neile katkised nõud saata. kui ta oli terve partii nõusid maha peksnud, avastas ta korraga, et tal pole hommikul kuskilt kohvi juua. noh kõik kohvitassid olid kah põrandal kildudeks. oli alles kild nüüd. mõtles ta. pakkis kogu kupatuse pruuni kasti ja saatis neile, kes saatsid talle pilte ta tegudest öösiti. see oli ilmselt üks naine, kes temasse kogemata ära armunud oli. printis rahulikult oma mõnusas töökohas (ilmselt oli ta kuskil fotopoes tööl) feisbuki kildpilte välja ja muudkui postitas mõnuga mirjami pärispostkasti. et las loeb või siis vaatab, kuidas ta järjekordsele tsikile keelt suhu ajas või mõne mehega nurga peal ameles. muidugi mirjam luges ja tundis natuke häbi ka, et ta suudab selliseid jamasid korraldada, nagu mingitel lollidel põhjustel pereelu elavate naiste päid sassi ajada mingitel firmapidudel, kus ta kogemata liigse joogi mõju all mitte ainult naistele, vaid meestele kaa külge hakkas. no, ise nad ju tahtsid ka.

mirjamil oli üldiselt savi.

kui keegi oleks küsinud, et mida ta oma elult tahab? sis vastanuks ta banaalselt elu ja armastust. ja seda ta ka sai. ta oli osa sellest eluarmastuse tiimist, kuhu kuuluvad kõik need inimesed, kellel pole seaduslikult (ja seaduslik on ikkagi see inimene, keda sa oma vanematele näitad ja vendadele ja õdedele ja headele sõpradele kaa, et näe, minu naine või mees) - ta lihtsalt polnud viitsinud ühtegi sellist endale krabada ja milleks, sellistega pole tegelikult pikka aega põnev. aga nagu näha selline mirjami suhtumine ei meeldinud teatud inimestele, kellel oli mees ja kellel polnud vabadust ja kes võib-olla poleks ehk pidanudki tundma seda meelehärmi, mida nad tundsid, aga mirjam tekitas meelehärmi, et nad ei ela täisväärtuslikku elu, et neil pole täisväärtuslikku armastust.

korraga sai mirjamile selgeks, kesse sellise asjaga tegeles. mirjam võttis paberi ja kirjutas kildude peale kirja.

"Probleeme saab lahendada ka niimoodi, et pillud kogu oma kööginõude komplekti kildudeks ja palud mehelt uusi!"

sai ju.

Kommentaare ei ole: