23 september 2013

Ole muutus ja Ingel Prisma kassas

Prisma sabas juhtub imesid. Ilus poiss, kes räägib peaaegu uhkustavalt ingliskeeli mingile tüübile Meerikast, et näe, eile käisin siin pidžaamas ja panin üle terve poe oma pleieri mängima.
"Be the change you want, you know."
Mulle ta miskipärast imponeeris. Või noh, tekitas selle noortevahetuse tunde. Olen ju minagi kodanikuharidust saand terve 2010. aasta. Seal nad kordavad piki päid ja piki jalgu, kuidas kogu aeg tuleb olla mingi muutus. Nii et selline muutus muutus üsna naljakaks muutuseks. Kujutasin pisut jommis peaga blondi kutti südamekestega pidžaamas mööda Kristiine Prismat ringi kõmpimas ja täie häälega tänapäeva trendihipsteri lugusid kuulamas. Hea pilt tekkis silme ette.
Pärast jõime tüdrukpoistega raudtee ääres lilladest plastikpokaalidest siidrit. Natuke tüütu ta oli, aga tore siiski. Ja seesama kutt ilmus eikuskilt kohale. See muutusekutt. Tuli sinna hängitama oma tüdruksõpra, mina ütlesin lihtsalt, sest ma olin siiski natuke purjus, et sa oled ju see kutt. Noh see... No teadküll...
"Ei tea, aga varsti saan teada, kes sina oled?"
"No sa ju mängisid seda muusikat kõrvaklappidest Prisma kassas."
Ega jutt eriti kaugele ei arenenud. Tundsin ,et ma segasin kedagi. Kobisin oma geide juurde tagasi ja nemad tegid mulle sassis soengu ja kiitsid üles. .

*
Igal juhul täna seisin letis ja nägin korraga Inglit. Ma ei tea, mis ta teine nimi oli, aga Ingel oli ta esimene nimi. Jahp. Mäletan, et üks mu sõber ütles, et Ingel on Saaremaal väga tuntud nimi. Ma ei mäleta temast midagi, ainult seda, kuidas ma ohkasin, kui kuulsin, et ta nimi on Ingel. Suured selged hallid silmad, kartulikoore karva pisut kaardus juuksed, hästi valitud kingad ja riided ja kindlasti mingi eesti filoloogiaga seotud asi. Toimetaja kursus või mis? Ta vaatas mind teispoolt, niimoodi täiuslikult vaikides, et nagu küsides, et mida sina ja mina mõtlesin ,et mida tema ja noh, tema puhul hakkas selgeks saama, et seda tema. Seda, mida kõik inimesed Kristiine Prismas teevad. Ostab asju. Selle üle ei tasu  vist imestada.

Seda vist niisama lihtsalt ei muuda.

A juurde minna ja küsida, et kassa oled Ingel, vat seda ma kartsin.

Kommentaare ei ole: