03 oktoober 2013

Ja Sveta jätsid sa minu juurde maha

Lihtsalt tee seda. Misiganes see on. Tee seda. Ära karda. Ära unusta. Loe hetki. Loe. Ja tee seda. Tee seda veel kord. Tee seda printsipiaalselt endale selgeks saades hullumeelsusi ja muid asju. Tee seda. Tee seda sellepärast, et sa ei julge. Tee seda sellepärast, et tuleb edasi minna. Tuleb saada selleks, kes sa oled ja teha neid asju, mida tuleb teha. Tee seda. Tee seda mitu korda. Tee seda, sest elu nõuab oma. Tee seda. Ära lihtsalt räägi, vaid tee seda. Tee seda sellepärast, et sa saad aru ja tema saab ka aru ja varem või hiljem saate te koos aru, et mis värk on. Ja siis see saabki selleks, mis värk see on.

*
Eile oli superõhtu. Lihtsalt superõhtu. Algas Professoriga, kellele lisandusid Filosoof, Südamedaam, M, Ajaloolane, Kaarel Künnap ja veel mõned. Uhh...

Aga Sveta oli äge. Ehkki ausalt öeldes valiks ma alati pisut teistsuguse asja, kui tema esitamiseks. Tal on seda luuletajapauerit, mida teistel eile õhtul polnud. Kelly Turk meeldis hirmsasti Filosoofile. Martin Vabat oli kuidagi noh seekord palju ägedam, kui ta kunagi oli. Üldiselt mulle ausõna meeldib kohutavalt padjaklubi ja kitarr ja kiired sähvivad tekstid, mis tõmbavad vaiba alt. Selline peaks üks luuleõhtu olema. Kiire, valus, terav ja endasse tõmbav. 10 minutit igale esinejale ja vahele haiglane kitarr või naljakas sinine ksülofon. Ehk siis Väike Prints.

Vestlusekatkeid.

"Katrina, sul oli vist probleeme rindade suurusega? Selle partii järgi, mis ma sul seal näen, pole sul küll mingeid probleeme. Nad on sul täiesti korralikud."

"Push-up-bra," vastab keegi minu eest.

Mina vaatan hämmeldunult paremale ja vasemale ja ütlen korraga: "Ma olen liiga palju joonud, et sellist juttu kuulata. Varsti istun ma sellise komplimendi pärast su süles ja musitan sind kõvasti, sest sa oled selles seltskonnas kõige nunnum mees. A ma pean täna veel Poeedi juurde jõudma, see ei oleks minust kena. Niiet mokk maha."

*
Maretil oli mingi kamm selle põdralihavorstiga. Minul kammi ei olnud.

Kommentaare ei ole: